Doelgroep

Kinderen van 9 tot 12 jaar (basisschool) met AD(H)D en hun ouder(s)

Inhoud

Deze training bestaat uit 8 groepsbijeenkomsten van 1,5 uur per week voor de kinderen en gelijktijdig een Mindful Parenting training voor de ouders.
Mindfulness training is gebaseerd op een combinatie van Westerse kennis over stress en meditatietechnieken. Mindfulness betekent doelbewust aandacht geven, zonder oordeel, in het huidige moment. In de training wordt aandacht besteed aan het volgende:
• Aandachts- en concentratieoefeningen
• Bewegingsoefeningen
• Oefeningen ter vergroting van kalmte en vermindering van impulsiviteit in het dagelijks leven.
• Uitwisselen van ervaringen in de groep
• Hulpmiddelen en opdrachten om thuis te kunnen oefenen

Doelstelling

Mindfulness training verbetert de aandacht en concentratie en vermindert impulsiviteit, agressie en andere gedragsproblemen bij kinderen met ADHD. Mindfulness helpt kinderen op een kalme, onbevooroordeelde manier met de aandachtsproblemen om te gaan en helpt ouders om op een kalme, onbevooroordeelde manier met gedragsproblemen van hun kinderen om te gaan, en acceptatie en mededogen in uw opvoeding te brengen. Bovendien leren ouders hoe zij de mindfulness training van hun kind kunnen ondersteunen en belonen.

Wetenschappelijk onderzoek

Uit ons onderzoek blijkt dat mindfulness training bij kinderen met ADHD en hun ouders, leidt tot sterke vermindering van gedragsproblemen, impulsiviteit, en verbetering van de aandacht en concentratie. We hebben een groot en belangrijk onderzoek uitgevoerd, zie www.adhd-meditatieofmedicatie.nl voor alle informatie.

Klik hier voor video's over mindfulness en ADHD.

Trainingsdata

Aantal sessies: 8 + 1 evaluatiesessie na acht weken
Aantal deelnemers: 6 kinderen en hun ouders
Data: 1 november 2018 t/m 13 december 2018 (m.u.v. 6 december)
Tijdstip: dinsdagmiddag 16:00 - 17:30 uur
Trainers kindgroep: Aniek van Heusden en Carlijn van der Meyden
Trainer oudergroep: Nienke Keesenberg

Extra kosten: € 15,- (werkboeken)

Vol

(N.B. trainingen vinden alleen doorgang bij voldoende aanmeldingen. Wij streven ernaar om alle trainingen twee keer per jaar aan te bieden in de periodes januari t/m juni en september t/m december)