Over UvA minds

UvA minds biedt specialistische geestelijke gezondheidszorg (SGGZ) aan kinderen, jongeren en jongvolwassenen (en hun ouders) met psychische problemen. We bieden behandeling (en diagnostiek) voor angst, tics, trauma, dwang, depressie, ADHD, autisme, slaapproblemen en selectief mutisme in de vorm van individuele behandeling, groepsbehandeling, oudertraining en ouderbegeleiding.

De doelstelling van UvA minds is het aanbieden van evidence-based behandelingen, het stimuleren van wetenschappelijk onderzoek in een klinische setting en het opleiden van science-practitioners. Er vindt continu (wetenschappelijk) onderzoek plaats naar de effectiviteit van zorg: efficiëntie en innovatie van de zorg zijn belangrijke speerpunten. Wij werken hiervoor samen met de Universiteit van Amsterdam. 

Helaas nemen wij op dit moment geen cliënten meer aan voor op de wachtlijst. 
U kunt op onze website zien wanneer u zich weer kunt aanmelden.

UvA minds

Banstraat 29
1071 JW Amsterdam
Tel: 020-280 2900
Fax: 020-308 1677
  swessels@uvaminds.nl

Artikel van Dr. Eva Potharst in vakblad Vroeg (juni 2016)

De geboorte van een baby is voor veel mensen de mooiste dag van hun leven. Toch is een roze wolk lang niet voor elke moeder weggelegd. Om uiteenlopende redenen ervaren veel vrouwen de overgang naar het moederschap als behoorlijk stressvol, wat vaak gepaard gaat met een gevoel van falen en zelfkritiek. Het automatische reactiepatroon - vechten, vluchten of bevriezen – werkt veelal averechts bij opvoedingsstress of bij het verminderen van psychiatrische problematiek. Het volgen van de training mindful ouderschap blijkt wél een effectief middel. Klik hier om verder te lezen.

Artikel Vechten vluchten of bevriezen

Agenda trainingen

MBSR jongvolwassenen

30 oktober 2018 t/m 18 december 2018
Rachel van der Meulen
Nog plaatsen beschikbaar

Mindfulness kids ADHD

1 november 2018 t/m 13 december 2018
Aniek van Heusden, Carlijn van der Meyden, Sanne van Berge
Nog plaatsen beschikbaar

MBSR/MBCT voor volwassenen

8 november 2018 t/m 3 januari 2019 (m.u.v. 27 december)
Joke Hellemans
Vol

Mindfulness voor jongeren met internaliserende klachten

4 december 2018 t/m 5 februari 2019 
Nikée Hogenboom, Carlijn van der Meyden
Nog plaatsen beschikbaar