Mindfulness en Compassietraining Wil je meer mindful zijn?

Behandeling

Mindfulness en Compassietraining

Je zou deze Mindfulness  (Zelf)compassie training kunnen zien als een verdieping van de ‘gewone’ mindfulnesstraining.  In deze training leren we meer mindful en mild te zijn voor onszelf vooral bij ongemak en pijn die vaak nog vergroot wordt door zelfverwijt of schaamte. Hierdoor wordt de emotionele weerbaarheid vergroot. Compassie is een bij iedereen in de kern aanwezige kwaliteit , die we kunnen aanboren en cultiveren om verder tot bloei te kunnen  laten komen.  In deze training zullen we oefeningen doen die deze kwaliteit  verder ontwikkelt in onszelf, ten behoeve van onszelf en anderen. De training heeft een zorgvuldige opbouw en is inmiddels ook door de molen van  wetenschappelijk onderzoek gegaan , waarbij blijkt dat gevoelens van emotioneel welzijn significant toe  nemen (Neff, 2013). Om echt goed te kunnen profiteren van deze training is ervaring met mindfulness d.m.v. de 8 weekse mindfulness- of mindful parenting-training aanbevolen, maar niet echt noodzakelijk.

Wat leer je?

– Hoe je makkelijker met lastige emoties om kunt gaan

– Hoe je jezelf kunt aanmoedigen in plaats van te bekritiseren

– Hoe je moeilijke relaties ( oude en nieuwe) kunt transformeren

– Hoe je (zelf)compassie kunt toepassen in het dagelijks leven

– Theorie en onderzoek over mindful zelfcompassie

Voor wie?

Iedereen die de intentie heeft een vriendelijke innerlijke houding te ontwikkelen kan dit leren.
Deze training is voor iedereen, mensen met of zonder kinderen, met of zonder relatie, vanaf 20 jaar. Om echt goed te kunnen profiteren van deze training is ervaring met mindfulness d.m.v. de 8 weekse mindfulness- of mindful parenting-training aanbevolen, maar geen voorwaarde.
Resultaten blijken samen te hangen met de mate waarin men in het dagelijks leven hiermee oefent.

Door wie?

Drs Joke Hellemans is klinisch psycholoog en een ervaren mindfulnesstrainer en opleider. Zij is als mindfulnesstrainer verbonden aan UvA minds, en is opgeleid als Mindfulness Zelfcompassietrainer door Chris Germer en Kristin Neff. Zij heeft de compassiemeditaties van hen vertaald en ingesproken.

Aanmelden

Meld je aan voor de Mindfull en Compassietraining door te mailen naar info@livingmindfulness.nl (zie ook www.livingmindfulness.nl) of naar aanmeldingen@uvaminds.nl. U kunt uzelf ook telefonisch aanmelden, bel dan naar 020-280 2900.

Trainingsinformatie Mindfulness en Compassietraining
Trainingsdata: Nader te bepalen
Aantal sessies: 8 sessies en 1 Stiltedag
Aantal deelnemers: 6-14
Data: N.t.b.
Dag: N.t.b.
Tijdstip: N.t.b.
Stiltedag: N.t.b.
Hoofdtrainer: Joke Hellemans
Kosten: €550,- (en €12,50- voor de Stiltedag)

Kristin D. Neff en Christopher K. Germer.  A Pilot Study and Randomized Controlled Trial of the Mindful Self-Compassion Program. JOURNAL OF CLINICAL PSYCHOLOGY, Vol. 69(1), 28–44 (2013)
Germer,C.K.  (2012) Mindfulness en Zelfcompassie . Uitgeverij Nieuwezijds ( met meditatiedownloads)

Neff,K  (2011) Zelfcompassie Uitgeverij De Bezige Bij

Neff,K & Germer, C. (2019) Werkboek Mindful Zelfcompassie ( met meditatiedownloads)