Over UvA minds

UvA minds biedt specialistische geestelijke gezondheidszorg (SGGZ) aan kinderen, jongeren en jongvolwassenen (en hun ouders) met psychische problemen. We bieden behandeling (en diagnostiek) voor angst, tics, trauma, dwang, depressie, ADHD, autisme, slaapproblemen en selectief mutisme in de vorm van individuele behandeling, groepsbehandeling, oudertraining en ouderbegeleiding.

De doelstelling van UvA minds is het aanbieden van evidence-based behandelingen, het stimuleren van wetenschappelijk onderzoek in een klinische setting en het opleiden van science-practitioners. Er vindt continu (wetenschappelijk) onderzoek plaats naar de effectiviteit van zorg: efficiëntie en innovatie van de zorg zijn belangrijke speerpunten. Wij werken hiervoor samen met de Universiteit van Amsterdam. Initiatiefnemer en directeur is prof. dr. Susan Bögels, hoogleraar orthopedagogiek en psychotherapeut.

UvA minds

Valckenierstraat 65-67
1018 XE Amsterdam
2e verdieping
Tel: 020-525 1441
Fax: 020-525 8640
  swessels@uvaminds.nl

Laatste kans om mee te doen aan het Pillen of Chillen onderzoek! Wij zoeken nog deelnemers, die zonder wachtlijst in september kunnen starten met de mindfulness training of medicatie. Geef je snel op! Dit kan door te bellen of te mailen naar Renée Meppelink (020 525 1271; Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.). We zijn op zoek naar kinderen en jongeren van 9 t/m 18 jaar met ADHD die behandeling zoeken en in het afgelopen jaar geen methylfenidaat hebben gekregen en geen 8-weekse mindfulness training hebben gevolgd. Ouders worden ook betrokken in het onderzoek. Kijk voor meer informatie op www.adhd-meditatieofmedicatie.nl

Agenda trainingen

Plezier op School (Brugklas-training)
31 augustus en 1 september 2017
Aniek van Heusden & Nikée Hogenboom
Nog plaatsen beschikbaar

Slim slapen
14 september t/m 19 oktober 2017
dr. Ed de bruin en Rachel van der Meulen
Nog plaatsen beschikbaar

Mindful met je peuter
september 2017
dr. Eva Potharst
Nog plaatsen beschikbaar

MBCT
september 2017
dr. Susan Bögels en Julia Biesters
Nog plaatsen beschikbaar

Mindful Parenting training
4 oktober t/m 29 november 2017
drs. Joke Hellemans
Nog plaatsen beschikbaar

MBCT/MBSR
31 oktober 2017 t/m 19 december 2017
dr. Rachel van der Meulen
Nog plaatsen beschikbaar