Over UvA minds

UvA minds biedt specialistische geestelijke gezondheidszorg (SGGZ) aan kinderen, jongeren en jongvolwassenen (en hun ouders) met psychische problemen. We bieden behandeling (en diagnostiek) voor angst, tics, trauma, dwang, depressie, ADHD, autisme, slaapproblemen en selectief mutisme in de vorm van individuele behandeling, groepsbehandeling, oudertraining en ouderbegeleiding.

De doelstelling van UvA minds is het aanbieden van evidence-based behandelingen, het stimuleren van wetenschappelijk onderzoek in een klinische setting en het opleiden van science-practitioners. Er vindt continu (wetenschappelijk) onderzoek plaats naar de effectiviteit van zorg: efficiëntie en innovatie van de zorg zijn belangrijke speerpunten. Wij werken hiervoor samen met de Universiteit van Amsterdam. Initiatiefnemer en directeur is prof. dr. Susan Bögels, hoogleraar orthopedagogiek en psychotherapeut.

UvA minds

Valckenierstraat 65-67
1018 XE Amsterdam
2e verdieping
Tel: 020-525 1441
Fax: 020-525 8640
  swessels@uvaminds.nl

ADHD: Meditatie of medicatie?

MYmind is een innovatieve op mindfulness gebaseerde behandeling voor kinderen en jongeren met ADHD waarin de aandacht en gedragscontrole wordt getraind door spelenderwijs meditatie oefeningen te doen. Ouders volgen tegelijkertijd een Mindful Parenting training. Van medicatie weten we al dat het goed helpt voor kinderen en jongeren met ADHD, toch is er behoefte aan een alternatief. Daarom vergelijkt de Universiteit van Amsterdam beide behandelingen in één groot en belangrijk onderzoek. Als blijkt dat ook mindfulness een effectieve behandelvorm voor ADHD is, dan zou dit een alternatief kunnen zijn voor medicatie!

Deelnemen aan het onderzoek

Voor dit onderzoek zijn wij op zoek naar deelnemers! Wil je graag deelnemen aan of meer weten over dit onderzoek klik dan hier voor meer informatie of neem contact op met promovenda Renée Meppelink (Tel: 020‑525 1271; Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.).

pillen of chillen

 

Agenda trainingen

Plezier op School (Brugklas-training)
31 augustus en 1 september 2017
Aniek van Heusden & Nikée Hogenboom
Nog plaatsen beschikbaar

Slim slapen
14 september t/m 19 oktober 2017
dr. Ed de bruin en Rachel van der Meulen
Nog plaatsen beschikbaar

Mindful met je peuter
september 2017
dr. Eva Potharst
Nog plaatsen beschikbaar

MBCT
september 2017
dr. Susan Bögels en Julia Biesters
Nog plaatsen beschikbaar

Mindful Parenting training
4 oktober t/m 29 november 2017
drs. Joke Hellemans
Nog plaatsen beschikbaar

MBCT/MBSR
31 oktober 2017 t/m 19 december 2017
dr. Rachel van der Meulen
Nog plaatsen beschikbaar