Over UvA minds

UvA minds biedt specialistische geestelijke gezondheidszorg (SGGZ) aan kinderen, jongeren en jongvolwassenen (en hun ouders) met psychische problemen. We bieden behandeling (en diagnostiek) voor angst, tics, trauma, dwang, depressie, ADHD, autisme, slaapproblemen en selectief mutisme in de vorm van individuele behandeling, groepsbehandeling, oudertraining en ouderbegeleiding.

De doelstelling van UvA minds is het aanbieden van evidence-based behandelingen, het stimuleren van wetenschappelijk onderzoek in een klinische setting en het opleiden van science-practitioners. Er vindt continu (wetenschappelijk) onderzoek plaats naar de effectiviteit van zorg: efficiëntie en innovatie van de zorg zijn belangrijke speerpunten. Wij werken hiervoor samen met de Universiteit van Amsterdam. Initiatiefnemer en directeur is prof. dr. Susan Bögels, hoogleraar orthopedagogiek en psychotherapeut.

UvA minds

Plantage Muidergracht 14
1018 TV Amsterdam
Tel: 020-525 1441
Fax: 020-525 8640
  swessels@uvaminds.nl

Pillen of chillen?

ADHD: Meditatie of medicatie?

MYmind is een innovatieve op mindfulness gebaseerde behandeling voor kinderen en jongeren met ADHD waarin de aandacht en gedragscontrole wordt getraind door spelenderwijs meditatie oefeningen te doen. Ouders volgen tegelijkertijd een Mindful Parenting training. Van medicatie weten we al dat het goed helpt voor kinderen en jongeren met ADHD, toch is er behoefte aan een alternatief. Daarom vergelijkt de Universiteit van Amsterdam beide behandelingen in één groot en belangrijk onderzoek. Als blijkt dat ook mindfulness een effectieve behandelvorm voor ADHD is, dan zou dit een alternatief kunnen zijn voor medicatie!

Deelnemen aan het onderzoek

Voor dit onderzoek zijn wij op zoek naar deelnemers! Wil je graag deelnemen aan of meer weten over dit onderzoek klik dan hier voor meer informatie of neem contact op met promovenda Renée Meppelink (Tel: 020‑525 1271; Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.).

pillen of chillen

 

Vechten, vluchten of bevriezen werkt averechts

Artikel van Dr. Eva Potharst in vakblad Vroeg (juni 2016)

De geboorte van een baby is voor veel mensen de mooiste dag van hun leven. Toch is een roze wolk lang niet voor elke moeder weggelegd. Om uiteenlopende redenen ervaren veel vrouwen de overgang naar het moederschap als behoorlijk stressvol, wat vaak gepaard gaat met een gevoel van falen en zelfkritiek. Het automatische reactiepatroon - vechten, vluchten of bevriezen – werkt veelal averechts bij opvoedingsstress of bij het verminderen van psychiatrische problematiek. Het volgen van de training mindful ouderschap blijkt wél een effectief middel. Klik hier om verder te lezen.

Artikel Vechten vluchten of bevriezen

Meer artikelen...

  1. Mindful met je baby

Agenda trainingen

Barkley oudertraining
9 feb t/m 20 april 2016
drs. Sacha Lucassen
Nog plaatsen beschikbaar